Kismama Masszázs

A masszázs alatt a várandós nő oldalt fekvésben helyezkedik el. Feje alá és lábai közé párnákat helyezünk. Kényelmes környezetet teremtve történik a kezelés, melynek során finoman, de hatékonyan kezeljük a problémás területeket: 

  • vállak
  • karok
  • hát
  • derék (óvatosan)
Csak bio minőségű, 100 %-osan tiszta olajat használunk a masszázshoz.
 
Kérlek a masszázs előtt mindenképp konzultálj nőgyógyásszal/ orvossal! Az ő engedélyét kérjük, de nem kell írásos formában azt bemutatni.
 
Ezt követően olvasd el az alábbi kizáró okokat és ha ezek bármelyike fennáll, NE gyere a kezelésre:

– szőrtüszőgyulladás, – fertőző bőrbetegség (pl. szemölcs, övsömör, bőrgomba, körömgomba), – hámhiány

– túlérzékenység, – mentálisan instabil személyiség, – legyengült állapot, – hasmenés, – idős beteg, – szellemileg sérült beteg, – tudatmódosító szerek használata alatt álló személy, – pszichiátriai kezelésen részt vevő személy

– láz, akut gyulladás, – fertőző betegség, – friss trauma (törés, ficam, rándulás, izom- és szalagszakadás) később lehet részleges masszírozás, – bármilyen műtét után, – akut gerincsérv, – ízületi instabilitás, – előrehaladott csontritkulás (osteoporosis), – heveny (akut) reumatikus folyamat, vagy idült gyulladás aktív szakasza (pl. Rheumatoid Arthritis), – gyulladt izmok, inak, – örökletes vérzékenység, bőrvérzéssel fenyegető stádiumban lévő cukorbetegség, – véralvadásgátló gyógyszer szedése, – daganat, – terhességnél az első trimeszterben (12. hétig) csak részlegesen, biztonságosan a 2. trimeszterben végezhető masszázs a terhesség 34. hetétől csak szívfény kezelés/fejmasszázs

– szíveredetű keringési zavar, – pacemaker, – szívinfarktus után, – stroke után, – kiugróan magas vagy alacsony vérnyomás, ha gyógyszeresen nem kezelt

– érszűkület, meszesedés, – fekély (pl. lábszárfekély), – visszér bántalmak (az érintett végtag kihagyásával lehet masszírozni), a seprűvéna finoman masszírozható, – mélyvénás trombózis, – visszér műtét után, – nyiroködéma

 

Egy-egy alkalommal is sokat tud javítani a masszázs a testi kellemetlenségeken, de az ideális az, ha meg tudja oldani a kismama, hogy rendszeresen járjon masszíroztatni. Ezért bérlet vásárlási lehetőséget is kínálunk, mellyel kedvezőbben jön ki egy kezelés ára.

Jelentkezés

Szeretnél Kismama Masszázsra jelentkezni? Add meg a neved és az email címed a feliratkozáshoz a részletekért!

.

Gyakran ismételt
kérdések

Összegyüjtöttem számodra a leggyakrabban felmerülő kismama jógával kapcsolatos kérdéseket.

Egyáltalán nem. Bármikor el lehet kezdeni. Bárki, bármilyen előképzettséggel, gyakorlottsági szinttel elkezdheti. Itt nincs versengés: nem fog senki kinevetni, ha eleinte nem úgy  megy valami, ahogy szeretnéd.

A foglalkozás előtt egy órával már ne egyél. Ha nehezebb ételt fogyasztasz, akkor azt inkább két órával előtte tedd. Pár falat könnyebb étel, gyümölcs megengedett a jóga előtt.
 
 
A jókedvedet, nyitottságodat. Ezen kívül higiéniai okokból egy nagyobb törölközőre lesz még szükség, amit magad alá tudsz tenni a jógaszőnyegre. Kényelmes váltóruha szükséges. Zokniban/ mezítláb gyakorlunk, cipő nem kell.
 

Bármilyen egészségügyi probléma esetén konzultálj orvosoddal, mielőtt jógázni kezdenél. Jelezd felém, ha sérülés, vagy bármi probléma merült fel nálad. Mindenki saját felelősségére vesz részt a foglalkozásokon!

Érdemes 10-15 perccel az óra kezdete előtt érkezni, hogy kényelmesen át tudj öltözni és legyen időd ráhangolódni a gyakorlásra egy kicsit.

Csak a legelső alkalom előtt szükséges, akár emailben/telefonon/messengeren.

Előző nap 18 óráig lehetséges lemondani akár emailben/telefonon/messengerenElkésett lemondás esetén az alkalom levonásra kerül a bérletből!